Tu, vocea cui o asculți?

Aveam 10 ani și 9 luni când am început clasa a V-a, la 35 km de casă și părinți.

Școală nouă, colegi noi, trecerea de la învățătoare la profesori, de la sat la oraș, de la casa ta la casa altora, de la familia ta, la una nouă. A fost greu, a fost ușor, nu m-a întrebat nimeni, scopul erau unul foarte corect și pertinent: o șansă în plus la o educație mai bună.

Au fost ani buni în care m-am avut alături doar pe mine, mi-am ascultat propria voce, m-am autosfătuit, autoîncurajat, autostimulat și am înțeles încă de atunci că alegerile pe care le fac, modul în care mă comport, oamenii lângă care stau, vor vorbi mai târziu despre mine.

Uneori am luat decizii bune, alteori mai puțin bune, dar vocea mea interioară a fost mereu blândă. M-am certat deseori, dar am fost și înțelegătoare cu mine, mi-am trasat reguli mai stricte, dar am înțeles că uneori regulile mai pot fi și încălcate. Am învățat în timp să mă privesc cât de cât obiectiv, necreându-mi o imagine ideală despre mine, dar nici una deformată.

Cred că, cu toții, auzim zilnic multe voci, ale părinților, partenerilor, prietenilor, apropiaților, iar unele parcă sunt menite să ne descurajeze : nu faci suficient! nu vei reuși! n-ai nici o șansă! visezi degeaba! ești prea mic pentru asta! etc. Și chiar dacă încercăm să ne ascultăm propria voce s-ar putea să ne zică și ea același lucru, pentru că nici ea nu și-a mai păstrat identitatea, tot ascultând vocile altora.

Mulți dintre noi nu știm încă – cine suntem noi, cum suntem noi, care e rolul nostru în propria viață.
Nu știm de asemenea că inteligența emoțională, acea capacitate a noastră de a ne gestiona cat mai eficient emoțiile, de a ne cunoaște mai bine și a ne asculta vocea interioară ne-o putem dezvolta la orice vârstă, chiar începând de azi, de acum.

Un eveniment foarte fain despre Claritate prin Inteligenta Emoțională va avea loc miercurea viitoare în 18 iulie, la Baia Mare, la Eurohotel de la ora 17.30 – intrarea este liberă!

No, cu cine mă văd miercuri, să ne emoționăm împreună? 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *