Trăind în prezent

Îmi amintesc că, atunci când eram mică și mergeam în vacanțe la bunici, foarte multe dintre poveștile bunicilor mei erau despre trecut, despre tinerețea lor, despre copilăria tatălui meu, despre mine de când eram mică mică. Și știu că îi ascultam, dar cumva nu înțelegeam de ce se raportează mereu la trecut. Ajunsesem să știu poveștile lor pe de rost, încât puteam să le redau la rândul meu cu lux de amănunte.

Apoi îmi amintesc de părinții și adulții de vârsta alor mei care mereu vorbeau de viitor.

– Trebuie să învățați acum ca să vă găsiți un rost în viață când veți fi mari.

– Lăsați acum distracția că veți avea vreme și mai încolo.

Mă uit la copiii mei, dar și la alți copii, cum ei trăiesc foarte tare în prezent.

Maria e clar Winnie the Pooh, ziua ei preferată e AZI, și o trăiește la maxim.

Matei, care e un fel de copil bătrân (toți cei care îl cunosc îndeaproape zic despre el că parcă a mai fost o dată pe lumea asta) are tendința de a merge mult și în trecut, așa ca bunicii mei😊.

Eu lucrez de zor la aspectul acesta: să nu trăiesc regretând lucruri pe care le-am făcut sau nu le-am făcut în trecut, nici să fiu mereu cu gândul dincolo de azi, să planific mental lucruri despre care n-am nici o certitudine că se vor întâmpla, și astfel să uit să mă bucur de AZI, de prezent.

Mi-aș dori ca fiecare AZI să fie ziua mea preferată, mi-ar plăcea să-mi setez cumva mintea să învăț să mă bucur de fiecare AZI, să mai reduc din când în când viteza și uneori, chiar să mă pun pe PAUZĂ. Avem nevoie de momente de pauză tocmai pentru că mulți dintre noi suntem mult prea concentrați pe ce vom face și mai puțin pe cum să fim.

Copiii sunt poate cel mai bun instrument de ,,măsurare” a noastră, ei sunt cei care atunci când noi trecem foarte mult în viitor (ce-o să facem, cum o să facem, când o să facem) ne atenționează, ,,trăgând” de noi. Și dacă ar ști să spună în cuvinte, cred că ne-ar spune: Hei, adulților, ați văzut ce zi frumoasă e AZI?

 

I will not waste my days

Making up all kinds of ways

To worry about all the things

That will not happen to me

So I just let go of what I know I don’t know And I know

I’ll only do this by

Living in the moment

Living our life

Easy and breezy

With peace in my mind

With peace in my heart

(Visited 147 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *