Tinerii din ziua de azi

Tot mai mult auzim sau folosim expresia : “Tinerii din ziua de astăzi…” și de regulă, urmează ceva de rău, nu? 😊

Cred că toate generațiile mai mari au tendința de a se considera puțin mai buni decât succesorii lor. Ca și cum: ”Noi am trecut pe acolo, noi știm mai bine, nouă ne-a fost mai greu și am știut să apreciem lucrurile, și uite la ăștia, ăștia au de toate, nu știu cum e să stai la cozi, să rabzi de foame, și nu știu să aprecieze nimic.”

Da, ei nu știu, pentru că s-au născut în alte vremuri, și e normal să se ghideze după timpul în care trăiesc. Da, unii comentează – de fapt, doar își spun părerea, iar pentru noi, obișnuiți cu neexprimarea opiniei proprii, asta devine automat ceva de rău. Da, unii sunt superficiali, nici nu înțeleg bine noțiunea de muncă, poate și pentru că, înainte de muncă au fost la școală, iar școala nu i-a antrenat suficient, nu i-a provocat, nu le-a arătat cine sunt ei și pe ce drum ar fi bine să o ia.

Partea proastă e că, acești tineri vor fi angajatorii sau superiorii copiilor noștri. Noi ne dorim lucruri minunate pentru ai noștri și le proiectăm deja viitorul luminos, fără a avea grijă însă de generațiile de mijloc, cei care abia acum încep să intre în câmpul muncii, și nu le dăm nicio șansă.

Când am ales 2 oameni tineri în echipă, proaspăt absolvenți, sincer mă gândeam că va dura mult până se vor integra, până vor înțelege ce au de făcut, și asta tot pentru că am pornit de la premisa că, știți voi: “Tinerii din ziua de astăzi…”

Fetele astea 2 ale mele Sina Sorina Moisii și Gabriela Bura, tinere și foarte liniștite 😊, nu numai că au reușit să se integreze din prima, dar au adus atâta energie bună și multe idei noi. Sunt super creative, implicate, se prind super rapid, folosesc tehnologia în mod pozitiv, iar eu chiar învăț în fiecare zi de la ele! Nu vă mai zic ca în perioada 16-22 iulie fac parte din echipa de organizare a unei tabere de tineret, liceeni în principiu, care se ține la Bloaja – Maramureș, unde vor avea de coordonat împreună cu alți tineri, peste 350 de adolescenți.

Fetelor, sunt tare tare mândră de voi și-s tare încântată că vă am în echipă!

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *