Paradisul e la țară

Uneori, mi se pare atât de amuzant cum noi, adulții, credem că suntem în măsură să le dăm lecții copiilor, pentru simplu fapt că suntem mai mari decât ei. Când, de fapt, ei știu lecțiile atât de bine, încât chiar pot să ni le preda, când noi le-am cam uitat.
Ieri seară încercam să-l conving pe Matei să rămână săptămâna care vine la bunici, că na, trebuie să mergem la muncă, că nu avem cu cine să-i lăsăm acasă, că la mine la birou s-ar plictisi, etc.
Matei, printre lacrimi, îmi zice: Tu mami, tu chiar nu vezi cât de repede trec toate zilele și toți anii, și stăm tot mai puțin împreună, mi-e atât de dor de perioada în care aveam 3-4 ani și nu aveai niciun serviciu, și stăteai cu noi acasă mereu. Vreau ca în vacanță să avem toți vacanță și să stăm împreună.
Așa m-a lovit, direct în inimă, și bineînțeles că nu l-am lăsat, și ne-am dus de dimineață departe, într-un sat rupt de lume, rupt de conexiuni telefonice sau internet, în satul natal al străbunicilor lui din partea tatălui – satul Cuța, comuna Socond, județul Satu Mare.
După o zi de maximă relaxare, în care Matei a descoperit o nouă pasiune – pescuitul, ne-am plimbat în natură, am mâncat fructe direct din copaci, ne-am și întristat că am găsit o școală în paragină, ne-am jucat cu un cățeluș simpatic, Matei, uitându-se la poze, zice: Mami, ți-ai pozat picioarele și Paradisul?😀
Eu: Așa mult ți-a plăcut?
Matei : Da, pentru mine, a fost clar cea mai frumoasă zi din viața mea de până acum, chiar mai frumos decât în concediu, și acolo, în Cuța, chiar e Paradisul!
P.S. “Mami, unde pui pozele astea, o să vadă multă lume? Eu nu aș face asta în locul tău, că acum o să vrea toți să meargă acolo, și eu vreau să fie doar Paradisul nostru.” 
(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *