O piatră mică și doi ochi mari

Sunt pe malul mării Adriatice, pe una dintre cele mai frumoase plaje din Croația – Baska.

Privesc de minute în șir marea cea mare și colorată într-un turcoaz superb. Lângă mine, Maria, fetița mea, caută de zor pietre frumoase.

– Mami, uite! îmi arată ea o piatră micuță.

– Văd.

– E frumoasă, nu?

– Este.

– Dacă te uiți mai bine la ea, parcă strălucește.

– Așa e, îi spun eu care, absorbită de mare și munții care se văd în depărtare, nu îi acord mare atenție pietricelei găsită de ea.

– E ca o piatră prețioasă, continuă ea.

Îmi întorc privirea să o văd mai bine. E o piatră oarecare. Micuță, rozulie, în formă unei boabe de fasole și, poate un pic simpatică, hai fie de la mine.

– Mami, chiar strălucește, nu vezi, încearcă ea parcă să mă convingă, că pietricica din mână ei e una aparte.

Mă uit din nou la mare. Și la puținii oameni care sunt în apă. Fiecare diferit. Fiecare cu povestea lui. Marea cea mare și destul de rece în perioada asta, îi primește pe toți fără să-i întrebe de unde vin, ce fac în viața de zi cu zi, ce povești de viață duc în spate. Îi primește și-i lasă să se bucure de frumusețea ei. De culoarea ei turcoaz.

– Mami, piatra asta e deosebită, concluzionează Maria.

– Este, dacă tu o vezi așa.

– Da, așa o văd, îmi spune ea hotărâtă. E strălucitoare.

Pietrele sunt ca oamenii. Sau oamenii sunt ca pietrele astea de pe malul mării Adriatice. Diferiți și frumoși, fiecare în parte. Și nu contează ce trecut au, ce părți mai puțin frumoase au în ei, pentru că oricând poate apărea cineva care să-i vadă deosebiți. Exact cum Maria a luat o piatră oarecare și a văzut-o că strălucește, cineva poate apărea la un moment dat în viața noastră banală și să ne vadă la fel: frumoși, aparte, strălucitori.

O piatră mică și rozulie, văzută cu doi ochi mari și verzi a unei fetițe cu fața în formă de inimioară, a devenit într-o clipă… strălucitoare.

Uneori, e nevoie doar de doi ochi. Doi ochi care să ne vadă… pentru a fi deosebiți. Și, aș zice eu, o inimă curată, care să ne iubească, ca, în cazul în care nu suntem încă, să devenim! ❤️

 

 

 

 

(Visited 170 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *