Oamenii fac diferența

A fost o dată ca niciodată un băiat pe nume Paul.
Stați, nu așa începe povestea.
Începutul sună cam așa…
A fost o dată, într-un oraș foarte mare, un parc tare drăguț. La marginea parcului, se afla un copac foarte înalt, care creștea în acel loc de multă, multă vreme.
Copacul nu era special doar pentru că era foarte bătrân și foarte înalt, ci pentru că în interiorul său locuiau OAMENI: un băiat pe nume Paul, cu mama și tatăl lui.”
Îmi place atât de mult cartea asta, iar începutul ei e așa … oarecum neobișnuit, poate altfel sau chiar deosebit, pentru că vorbește despre OAMENI, și despre cum reușesc ei să facă toate lucrurile mai frumoase.
Asta cred și eu, că noi, OAMENII, avem puteri magice, și că orice lucru din jurul nostru sau din preajma noastră se poate transforma în ceva magic.
Și mai cred că nu există lucruri prea mari pentru noi, OAMENII, cum nu există nici OAMENI prea mici pentru lucruri mari, și că dincolo de ce credem noi despre noi, suntem foarte valoroși cu toții.
Dacă ne-am opri, din când în când, să ne privim doar, fără să ne judecăm, și doar să ne acceptăm, am descoperi că cele mai reușite magii le facem chiar noi.
Fericirea e o vulpe, așa se va numi cartea despre Paul și familia lui, și prietenia lui cu vulpea cea înțeleaptă – o carte pentru copii, dar atât de valabilă și pentru noi, cei mari, care, prea ocupați să facem lucruri, uităm să fim, așa cum am fost creați: speciali.
(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *