Curaj – Creativitate – Colaborare

Curaj – Creativitate – Colaborare acestea sunt valorile promovate de Școala Internațională Baia Mare, școala în care învață Matei.

Aș mai adăuga: armonie, bucurie, comunicare, direcție, empatie, flexibilitate, generozitate, inovaţie, motivaţie, organizare, perseverenţă, responsabilitate, siguranță și tact.

Când am ales școala, mi-am dorit foarte tare un mediu armonios care să-l ajute să crească atât intelectual, cât și emoțional. Am ales o școală privată nu pentru că mă dau banii afară din casă, ci pentru ceea ce oferă această școală: seriozitate în învățare, metode clare de predare, cadre didactice cu experiență, multe activități extrașcolare, toate susținute în cadrul școlii.

Teama mea cea mai mare a fost, trebuie să recunosc, ca nu cumva mediul (adică colegii) să nu fie unul potrivit, nu-mi doream deloc să fie într-o clasă de copii, așa ziși ”de bani gata”.
Cred că mulți dintre noi asta ne imaginăm că înseamnă școala privată în România, părinți cu afaceri, plini de bani, cu mașini de mașini și cu prunci răzgâiați, care au senzația că totul li se cuvine. Recunosc că până anul trecut, când Matei a intrat la școală am avut anumite prejudecăți, inclusiv despre școala în care urma să intre.

Scoala Internationala Baia Mare mi-a cam dat peste nas legat de presupunerile mele nefondate. A fost un an școlar mai mult decât grozav, copiii s-au integrat bine, sunt super prieteni, se ajută și se susțin unii pe alții. Și aceasta se datorează în mare parte învățătoarei lor, Muresan Anca, un dascăl de excepție, care pe lângă faptul că realizează un proces instructiv-educativ de calitate, îi formează ca o echipă.
Surpriza cea mare a venit de la părinți, oameni absolut normali, fără fițe, deloc cârcotași, foarte implicați în educația copiilor lor, dornici de colaborare.

Mersul acesta atât de armonios al lucrurilor se datorează fără doar și poate Flaviei, Flavia Zah, cea care a fondat Scoala Internationala Baia Mare si care este un lider de excepție!
Flavia Zah, când voi fi mare, aș vrea să ajung și eu un lider ca tine…bine, bine, știu că nu am nici o șansă, dar lasă-mă măcar să visez frumos! 
Eu te văd, foarte curând, unul dintre oamenii de bază ai orașului Baia Mare, pentru că ești o mână de fier, foarte implicată și cu suflet foarte mare! Jos pălăria pentru tot ceea ce faceți voi la școală!

https://web.facebook.com/scoalainternationala/videos/1525487540863215/

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *