Crede și vei primi

În ultimele 3 săptămâni am fost numai pe drumuri. Am plecat într-o vineri la Alba Iulia, m-am întors luni. Miercuri dimineața am pornit spre București. M-am întors luni seara. Următoarea miercuri o luam din nou din loc, de data asta spre Brașov. Am ajuns acasă azi după masă. Obosită? Da’ de unde! Ruptă de oboseală!😁

M-am drăgălit cu Mary și cu cele 2 pisici:

Mami, vrei să îți spun cât te iubesc?
-Zi-mi!
-Până în cer și înapoi!
-Numai atât?
-A, de o mie de ori!
-A, bun!
-Dar și cât de dor mi-a fost de tine?
-Cât?
-Câte frunze sunt pe planeta asta!
-Cum ar veni – câtă frunză și iarbă?
-Nu! Fără iarbă! Numai frunze. Că-s foarte multe frunze pe planeta asta, nu?
-Da, e ok și doar cu frunze!
– Matei, cum a fost azi în excursie la mănăstire?
– Era o biserică. Biserica bunicului lui Alex S.
– Așa, și cum a fost? Te-ai rugat?
– Da!
– Și ce-ai zis când te-ai rugat?
– Păi o rugăciune, cum ziceau toți de acolo.
– A, ok. Și te-ai gândit la mine când te-ai rugat?
– Nu! M-am gândit la Dumnezeu!
Da, și eu m-am gândit azi la El. Și nu doar azi. Ci pe parcursul tuturor celor 3 târguri de carte la care am participat.
Au venit mulți oameni la noi la stand care nu auziseră de noi, de cărțile noastre, și care atunci când se uitau la ele ziceau: – Este același ilustrator la toate cărțile, nu? Nu, nu este același. Sunt ilustratori din Belgia, Franța, Lituania, Statele Unite, Anglia, Italia, Canada, etc. Toți diferiți. Și totuși uitându-mă și eu mai bine la cărți, par, fără îndoială, din aceeași poveste.
M-am gândit la mine. Eu, cea fără pic de experiență editorială, fără școli sau cursuri în domeniu, fără oameni care să mă îndrume pe acest drum. Cum am știut eu să aleg niște cărți, 35 la număr de altfel, pe parcursul a 3 ani de zile, care să semene totuși atât de tare între ele, care să se lege unele de altele, care să aibă povești cu mesaje profunde?
Oi fi având eu ceva puteri magice?
Nici vorbă. Singura mea putere e credința. Și prietenia Lui. Când ajungi să fii prieten cu El, credeți-mă pe cuvânt, te-ai scos pe viață! Nimic nu e prea greu, nimic nu e imposibil, nici o ușă nu e închisă. Și, exact ca și-n povești, intervine magia. Dar e o altfel de magie. De ce e altfel? Pentru că e reală. Ți se întâmplă lucruri care mai apoi rămân și dăinuiesc, și nu dispar ca-n magia obișnuită. Primești viziuni care-ți deschid mintea și inima spre lucruri de care nici nu aveai habar că ai fi în stare să le faci. Îți apar în cale oameni buni la tot pasul. Oamenii din jurul tău sau de la depărtare te văd ,,altfel”. Vin și îți spun: – Te urmăresc și simt că ești cumva…specială.
Nu-s deloc mai specială, nu-s nici mai altfel, n-am nici puteri magice. Ceea ce e special, altfel și foarte magic, e prezența Lui în inima și viața mea. El e magic. El e altfel. El e special. Eu doar cred în El! ❤️

,,Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.” – Matei 21: 22

Way maker
Miracle worker
Promise keeper
Light in the darkness
My God
That is who you are

(Visited 326 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *