Adevărul e chiar în inima ta

Nu știu cum vă începeți voi fiecare zi din viața voastră, eu pot să vă spun că zilele mele încep cu muzică. Dis de dimineață, în timp ce mă spăl, mă îmbrac, mă accesorizez (că no, eu nu ies neaccesorizată) 😎 pun muzică… și nu orice fel de muzică, ci una creștină.

Știu, și pentru mine, cândva, ar fi fost ciudat să aud că oamenii ascultă acasă sau în mașină, muzică creștină. Pe atunci, pentru mine tot ce ținea de creștinism se întâmpla la biserică sau, oricum, în locurile sfinte. La acea vreme, îl percepeam pe Dumnezeu ca pe un bătrân cu barbă albă care stătea el fain frumos la El în Cer și, din când în când, când îl lua cu supărare, mai pedepsea pe câte unul dintre noi, ăștia de pe Pământ.

N-am înțeles mult timp prea bine nici care era treaba cu Fiul Său. Știam doar că a fost trimis de Tatăl pentru noi, păcătoșii, să ne mântuiască. Așa, ca o poveste, că doar de Crăciun colindam despre nașterea pruncului, iar de Paște urmăream filmul Iisus din Nazaret.

Ce să mai zic de Duhul Sfânt… Îmi aminteam doar când spuneam vreo rugăciune și-mi făceam cruce și ziceam: În numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt…

Acum îmi place tare de Duhul Sfânt. Și-s prietenă bună cu Fiul. Iar de Tatăl,… de El ascult, dar nu de frică, ci cu smerenie.

Duhul Sfânt e cel care vorbește oamenilor direct în inimă. Voi știți să vă ascultați inima? E greu, așa-i? Inima noastră e singura care ne spune adevărul. Pentru că Duhul Sfânt e un duh al adevărului, iar El ne vorbește în inimă. Tot ce auzim noi în mintea noastră… suntem noi, gândurile noastre, iar tot ceea ce simțim cu inima… e adevărul. Pare simplu, nu? Chiar e simplu. Doar că mulți dintre noi nu-l cunoaștem pe Duhul Sfânt, deși îl avem în noi, îl ignorăm total.

Ce-mi place cel mai tare la El e că îmi dă libertatea și curajul să fiu cum vreau să fiu. Pentru că El e liber și foarte creativ. Da, creativitatea e tot de la Duhul Sfânt. Și muzica. Și dansul. De asta ascult muzică și cânt (bine, cânt destul de prost) 🙈, chiar dansez, și mă bucur, pentru că prin muzică mă conectez cu Duhul Sfânt. Iar prin conectarea cu El, ziua mea începe frumos. Dacă sunt momente în care am senzația că totul merge incredibil de prost, că n-am idei, că habar n-am dacă o să ies dintr-o situație nasoală, pun muzică și-L chem.

Eu știu acum că, atunci când reușesc să fac lucruri frumoase, când descopăr povești interesante, când prin ceea ce fac transmit bucurie sau bunădispoziție, nu e pentru că sunt eu vreo grozavă, ci pentru că Duhul Sfânt a fost în preajmă și și-a făcut bine treaba. Iar eu îl las să muncească☺️, fiind mereu cu inima deschisă.

Toată săptămâna asta am ascultat piesa de mai jos. E așa de fain sentimentul să știi că ești cu adevărat liber abia atunci când te cunoști pe tine cel adevărat, dar mai ales că, adevărul e în inima ta! ❤️

And the church of Christ was born
Then the Spirit lit the flame
Now this gospel truth of old
Shall not kneel, shall not faint
By His blood and in His name
In His freedom I am free
For the love of Jesus Christ
Who has resurrected me.

 

(Visited 403 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *